Streetlight

Sprid hopp om en ljus framtid

Vanliga frågor

Fadderskap

Som en kristen organisation, stöttar ni barn med annan tro?

Ja, vi gör ingen skillnad på vilken tro våra fadderbarn har eller har några krav för att få stöd från oss. Vi har barn och föräldrar från olika trosinriktningar och det är viktigt för oss att respektera att människor har olika trosuppfattningar.

Hur blir jag fadder?

Du kan bli fadder till ett fadderbarn i Streetlight på olika sätt, antingen direkt här på webbsidan eller genom att tala med oss personligen. På  startsidan finns bilder på de fadderbarn som just nu är i behov av en ny fadder, där kan du bläddra och läsa om barnen samt välja att bli fadder till någon eller några av dem. Om du hellre vill tala direkt med oss i styrelsen kan du skicka ett mejl med ditt namn och kontaktuppgifter till oss på fadder@streetlight.nu så tar vi kontakt med dig så snart vi har möjlighet.

Streetlight är en ideell organisation vilket innebär att vi i styrelsen arbetar med detta efter vanlig arbetstid, det kan därför dröja något innan du får ett svar men vi lovar att ett svar kommer! Välkommen att bli fadder hos oss!

Vad innebär det att vara fadder i Streetlight?

Att vara fadder i Streetlight innebär att du stöttar ett barn i Etiopien som behöver hjälp med sin skolgång. Barnen är utvalda av de etiopiska myndigheterna och lever under svåra ekonomiska förhållanden då föräldrarna ofta inte har råd att betala för skolgången.

Som fadder bidrar du med 250 kr i månaden och bidraget går till barnets skolgång, skoluniform, skolmaterial samt eventuella medicinska kostnader för barnet. En mindre del av bidraget går även till administrativa kostnader för arbetet i Etiopien. I och med fadderskapet har du möjlighet att följa barnet under många år - från förskola eller lågstadieskola till examen, ibland även fram till universitetsexamen.

Du förbinder dig inte utan kan när som helst avsluta faderskapet. Som fadder i Streetlight får du ett personligt fadderbarn i Etiopien, medlemskap i föreningen samt nyhetsbrev via e-post.